יום חמישי, 24 בספטמבר 2015

מתכון - גלידת ממרח לוטוס ובננות



בס"ד

כבר כמה פעמים יצא לי להכין עוגה מעוגיות הלוטוס. הטעם הוא טעם גנעדן אבל לפעמים הרעיון של ריסוק העוגיות קצת (ממש טיפה) הכביד עלי וחיפשתי חלופות.
ואז יצאה חברת לוטוס (Biscoff) ברעיון גאוני. ממרח לוטוס. הטעם הוא בדיוק כמו עוגיות הלוטוס הממכרות. ולא די בזה, הם גם עשו 2 מרקמים לממרח הזה: ממרח לוטוס רגיל וממרח לוטוס קראנץ', שמלווה כל ביס בקראכץ' :)
שני המוצרים האלה הם זוכי מוצר השנה 2015. אפשר להבין למה.


אני כמובן מנסה דברים חדשים והפעם החלטתי ללכת על מתכון בריא איכשהו, של גלידת לוטוס עם בננות.
עם שתי הידיים השמאליות שלי (במתוקים) לא להאמין אבל יצאה גלידת אליפות!!

המתכון.

מצרכים:

3 בננות בינוניות
1/3 כוס ממרח לוטוס רגיל
2 כפות חלב סויה או חלב שקדים

פורסים את הבננות ומקפיאים כ-3 שעות.
לאחר שקפאו מכניסים לבלנדר את הבננות, ממרח לוטוס וחלב ומפעילים. ייתכן ותצטרכו לעצור את פעולת הבלנדר כדי שהכל יתערבב כמו שצריך.
לאחר שהתקבל מרקם אחיד, מעבירים לקופסא אטומה ולפריזר להקפאה כל הלילה.
חשוב מאד שהגלידה תהיה בהקפאה מספיק זמן כדי שאפשר יהיה להכין ממנה כדורים.

לא מספיק זמן במקפיא. תמונה: ר.ג.

בינתיים שהגלידה במקפיא, אפשר להכין תוספת מעניינת כדי לשים מעל לגלידה.

בננות מקורמלות:

בננה אחת בשלה אך לא רכה
1 כף סוכר חום
מעט שמן או תרסיס שמן לאפיה

פורסים את הבננה לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומעליהם מפזרים סוכר חום.
במחבת מרססים ספריי שמן ומחממים על אש בינונית.
שוטחים את הבננות במחבת ומטגנים כדקה או עד שהבננות משחימות/ מזהיבות מעט. הופכים וכך עושים גם בצד השני.
מוציאים, פורסים על צלחת ולמקרר, שיתקרר מעט.

לעיצוב השוקולד:

ממיסים שוקולד בקערה כפולה (או במיקרו 20 שניות), טובלים מזלג בכלי עם השוקולד ועל נייר אפיה מציירים איזו צורה שרוצים.
מכניסים למקרר כדי שיתקשה מעט.

להגשה:

כדור גלידה
מעליו בננות מקורמלות
מוסיפים רוטב קרמל מלמעלה (לבחירה)
נועצים את עיצוב השוקולד מעל.
בתאבון :)

תמונה: ר.ג.

תודה לגיסתי המוכשרת על תמונות מקצועיות ועזרה בהרכבת המתכון.
אם יש לכם מתכון מנצח של ממרח לוטוס, אשמח לשמוע.

חג שמח ושבת שלום!
XOXO
ממליצה בחום

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה